Кирил Петков: Няма шанс да оставим България на едни крадци. Не ме е страх да скоча

Приемам заключението на КС за моето гражданство и ще поема отговорността. Ще си платя глобата, която предстои да ми наложат. Това заяви пред БТВ лидерът на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков.

Той сподели, че преди да приеме да е икономически министър, е предприел работно пътуване с президента Румен Радев до Китай, където Бойко Борисов е отказал да отиде. Те са разговаряли за всички проблеми в страната, а с Радев са стигнали до заключението, че всичко се проваля, защото „управляват наши хора“.

Когато Радев ме покани да бъда министър си казах: Кириле, не можеш повече да гледаш отстрани – и скочих! Не ме е страх да скоча!

Реших, че съм изпълнил всички условия на Конституцията. Подписах и заверих желанието си да не съм канадски гражданство. Не изпитвам морална вина, коментира Петков казуса с двойното си гражданство.

„България трябва да управлява и определя своите закони“, категоричен бе лидерът на ПППП.

Кирил Петков се присъедини към призива на „Демократична България“ и Христо Иванов „Нито глас за Пеевски“.

Кои мои актове да се отменят? Че спрях теча на стотици милиони от ББР, кражбите от язовирите ли? Който поиска това е марионетка на задкулисните играчи, категоричен бе той. Ако съдът постанови, че трябва да си върна заплатите и командировачните от времето, в което съм бил министър, с удоволствие ще го направя.

„Няма шанс да оставим България на едни крадци“, обясни той още действията си срещу корупцията.

„Конституционният съд реши да се произнесе две седмици преди изборите, затова и не приеха моето обяснение, не поискаха изслушване“, разкри Кирил Петков.

Петков поиска безплатни тестове за хората, които имат определен брой на антитела, за да може и те да имат достъп до „зелените сертификати“, както и да се даде една ясна картина за хората прекарали коронавируса.

Facebook Comments

Leave a Reply